U aprilu pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.03.2017. 12:31

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske organizovaće od 5. do 18. aprila na području centara javne bezbjednosti Banjaluka gdje spada i područije opštine Kotor Varoš, pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, uz korišćenje savremenih radarskih sistema "Ramer 10" i "Dual", saopšteno je iz MUP-a. Pojačane kontrole biće još i na teritorijama Bijeljine i Prijedora.

MUP je pozvao građane, vozače motornih vozila, da budu maksimalno oprezni prilikom kretanja u saobraćaju, sa posebnim naglaskom na poštovanje brzine kretanja vozila. 

MUP podsjeća da mobilni radarski sistemi rade i po kiši, snijegu, ali i noću. 

"Posebno je važno što svaki od uređaja ima memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se smanjuje mogućnost korupcije. Moguće je mjerenje brzine vozila do 500 metara udaljenosti, te u šest saobraćajnih traka, u oba pravca istovremeno", navodi se u saopštenju. 

U MUP-u dodaju da je neprilagođena brzina kretanja vozila bila uzrok 27,6 odsto saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj u januaru i februaru ove godine, odnosno 355 od 1.288 saobraćajnih nezgoda koliko ih je evidentirano u prva dva mjeseca ove godine. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…