Učenici trećeg i četvrtog razreda Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Teslića u posjeti preduzeću Fagus Haus.

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.04.2017. 16:43

Učenici trećeg i četvrtog razreda Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Teslića, smjer drvoprerađivački tehničari, posjetili su preduzeće FAGUS HAUS, članicu FAGUS grupacije.

Ovo preduzeće se bavi proizvodnjom vrata, prozora i ostalih arhitektonskih otvora od drveta, aluminijuma i PVC-a. Veliki dio od ukupne proizvodnje izvoze u preko 20 zemalja širom svijeta. Trenutno zapošljava oko 70 radnika različitih profila.

Cilj posjete je bio prikupiti što više informacija o funkcionisanju preduzeća, upoznati se sa modernim tehnologijama koje se koriste i upotpuniti naučeno znanje.

Zajedno sa direktorom Slobodanom Bunićem, učenici su obišli pogone za proizvodnju vrata, prozora, sušaru i renovirani prodajni salon u kojem su mogli da vide gotove proizvode kao i da popričaju sa menadžerima prodaje koji su ih dočekali sa posebnim zadovoljstvom.

„Učenici su sa velikom pažnjom gledali i slušali sve o tome na koji način vršimo nabavku potrebnih materijala, proizvodimo, ali i prodajemo naše proizvode. Bilo nam je zadovoljstvo pokazati mlađim generacijama i budućim kolegama kako izgleda raditi u jednom preduzeću kao što je naše. Nadamo se da će ova posjeta uticati na učenike da još više uče i usavršavaju svoje znanje, jer se tržište rada drvnih usmjerenja širi iz dana u dan. Možda će neko od današnjih posjetioca biti naš budući radnik ili rukovodilac proizvodnje”, izjavio je Slobodan Bunić, direktor Fagus haus-a.

Učenici ove škole su i ranije posjećivali članice Fagus grupacije.

Prošle godine su posjetili Nomar u Kneževu, gdje su takođe obišli kompletan proizvodni pogon.

Fagus grupacija kontinuirano radi na podršci i razvoju mladih talentovanih pojedinaca i daje im priliku za zaposlenje.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…