U kompaniji “Fagus” nema mjesta strahu od krize

Autor: Slaven Šubara / Datum: 16.03.2016. 08:55

Ako izađete kao pobjednik u ovo teško vrijeme sigurno je da ste sposobniji da bolje i kvalitetnije radite nego do sada.

Vrijeme koje nazivaju krizom jeste vrijeme u kome odgovorni ljudi moraju da urade sve da bi unaprijedili svoje poslovanje. Ono što mi pokušavamo da uradimo u “Fagusu” jeste da predvidimo situaciju i nađemo prava rješenja. Da bismo bili sposobni za takmičenje na svjetskom tržištu, potrebno je da radimo na povećanju produktivnosti, discipline na poslu i u procesu proizvodnje, efikasnijoj naplati i obezbjeđenju likvidnosti. Ukupna sposobnost, zajedno sa povjerenjem koje vlada i kod dobavljača i kod kupaca, jeste jedan od aduta koji povećavaju šansu za ostvarenje poslovnih ciljeva u kriznim situacijama – kaže Miroslav Malijević, predsjednik Uprave ’’Fagus’’ grupe.

Svijet nije preko noći postao siromašniji, nisu uništeni resursi kojima je i do sada raspolagao, ali je porastao rizik ostvarivanja svake ekonomske odluke, zbog čega svi na tržištima čine “nekoliko koraka unazad”, čime nivo ekonomske aktivnosti opada.

U kompaniji “Fagus” nema mjesta strahu od krize. Zaposleni u ovom preduzeću okrenuli su se poslu, što znači da klijente i kupce bolje služe nego do sada.

- To takođe znači biti fleksibilniji u brzini reagovanja, cijeni, kvalitetu usluge i proizvoda, u rokovima isporuke, odnosno u svemu što će naše kupce učiniti zadovoljnijim, a što takođe možemo uraditi bolje od naših konkurenata. Ovo je prilika i da povećamo nivo odgovornosti i kvaliteta svih zaposlenih – ističe Malijević te dodaje da je jedan od odgovora na strah, povjerenje i pozitivan stav prema poslu i tržištu kojima trebate i morate pokazati da ste spremni za nove pobjede i nove investicije.

- U nekim prethodnim kriznim situacijama pobjedu smo počinjali investicijama. To nisu bila velika ulaganja ali su bila vidljiva i motivišuća. Ovo vrijeme trebalo bi da nas učini jačim. Uštedjećemo ako stvorimo više nego smo stvarali do sada – navodi Malijević.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…