U toku završne pripreme za Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kotor Varoš 2017“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.03.2017. 09:20

U kotorvaroškoj sportskoj dvorani počeli su radovi na adaptiranju prostora za održavanje Šestog regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma „Kotor Varoš 2017“, koji se po prema tradiciji i ustanovljenom kalendaru Sajmova u BiH prvi put organizuje u našoj opštini. Peti po redu sajam održan je u Čelincu prošle 2016. godine. Svečano otvaranje sajma je planirano za petak, 31. mart u 11 časova. Cilj sajma je promovisanje lokalne privrede i lokalnih potencijala za investiranje.

Sajam se organizuje pod sloganom „Pokrenimo privredu“ .

Izlagači će biti raspoređeni u Sportskoj dvorani u Kotor Varošu na bruto površini cca 1.000 kvadratnih metara i na otvorenom prostoru (sajamski šatori) bruto površine cca. 600 kvadratnih metara.

Na prošlogodišnjem sajmu koji je održan u Čelincu nastupilo je od 135 izlagača i predstavljene su firme iz četiri zemlje regiona iz oblasti:

1. električne energije (kogeneracija, obnovljivi izvori energije,energetska efikasnost i rudarstvo).
2. građevinarstvo (materijali i konstrukcije za građenje i izvođači radova)
3. poljoprivreda (kooperantska poljoprivredna proizvodnja)

Centralne teme Sajma za 2017. godinu su Investicioni projekti energetskog sektora i sektora zelenih investicija, regionalni energetski projekti kroz regionalnu saradnju, regionalno napredovanje, poslovni sastanci kompanija cijelog regiona, saradnja po modelu JPP (javno privatno partnerstvo). Obnovljivi izvori energije i ubrzani razvoj tržišta energije iz biomase, ali i energetska efikasnost, kao i novi pristup problematici finansiranja projekata i ESCO ugovori, biće aktuelne sajamske teme. 

Više o sajmu možete saznati prateći ovaj LINK

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…