U završnoj fazi izgradnja 36 kuća

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.07.2017. 15:50

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš rekao je da je zahvaljujući uštedama Ministarstva prilikom realizacije Projekta izgradnje stambenih jedinica /OPEK/ stvorena mogućnost za gradnju dodatnih 36 kuća koje će uskoro biti završene i predate korisnicima. Čordaš je naveo da se ove kuće, u okviru druge faze OPEK-a, grade u 14 gradova i opština Srpske, i to 10 u Banjaluci, četiri u Gradišci, po tri u Doboju, Kotor Varošu i Foči, po dvije u Derventi, Kalinoviku, Prijedoru i Šipovu, te po jedna u Brodu, Bratuncu, Novom Gradu, Pelagićevu i Trebinju.

On je istakao da je riječ o stambenim jedinicama koje su u Projekat uključene zahvaljujući uštedama Ministarstva od oko 500.000 evra prilikom realizacije Projekta u 2014. godini, kada je završeno 170 kuća, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Srpske. 

Čordaš je prilikom obilaska mjesta radova na izgradnji stanova u Brodu, Derventi i Doboju, razgovarao sa porodicom Grgić iz Broda, koja će uskoro da useli u novi dom. 

Grgići su istakli da se radovi izvode kvalitetno, te dodali da je zadovoljstvo gledati kako se njihov novi dom i ognjište ponovo gradi.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…