UKC RS: Djevojčica povrijeđena u Podbrđu stabilno, prognoze neizvjesne

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.02.2017. 21:40

Zdravstveno stanje jedanaestogodišnje djevojčice iz Laktaša, koja je sinoć povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka-Teslić, trenutno je stabilno, ali su sve dalje prognoze još preuranjene i neizvjesne, rečeno je Srni u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske.

Djevojčica je operisana odmah nakon što je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena sinoć oko 21.15 časova sa teškim povredama abdomena i grudnog koša.

Prema riječima načelnika Službe za neurohirurgiju Vesne Ivanišević, dvadesetšestogodišnji muškarac iz Laktaša, čiji su inicijali S.Ć, koji je, takođe, povrijeđen u ovoj saobraćajnoj nesreći, primljen je na kliniku sa kontuzijom glave, frakturom nosne kosti i posjekotinama po licu.

“On je primarno zbrinut, urađena je dijagnostika koja je isključila teže povrede, ali radi daljeg liječenja i praćenja pacijent ostaje i dalje hospitalizovan u Službi za neurohirurhgiju”, istakla je Ivaniševićeva.

Ona je naglasila da je tridesetdevetogodišnji muškarac iz Laktaža O.T, nakon pregleda u hitnoj prijemnoj hiruškoj ambulanti, pušten na kućno liječenje.

Saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 20.00 časova u mjestu Zabrđe, opština Kotor Varoš, na magistralnom putu Banjaluka-Teslić, kada je automobil “pežo”, kojim je upravljao O.T, sletio sa kolovoza.

U ovoj saobraćajnoj nesreći poginula je šezdesetpetogodišnja žena iz Kotor Varoša Ž.T, dok su povrede zadobili vozač O.T, te saputnici S.Ć. i maloljetna djevojčica, koji su kolima Hitne pomoći Kotor Varoš prevezeni u UKC Republike Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…