Ugovorena proizvodnja kornišona

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.04.2016. 11:14

Firma Agrona d.o.o. Živinice je u okviru Projekta USAID-a partnerstvo za razvoj agrobiznisa pozvala zainteresovane poljoprivrednike da se prijave za poslovnu saradnju u cilju uzgoja i otkupa krastavaca kornišona.

Organizator za proizvodnju kornišona za područje opština Kotor Varoš i Čelinac inženjer poljoprivrede Vladimir Dragoljević je istakao da je do sada 30 kotorvaroških poljoprivrednika potpisalo ugovore. Isporuka repromaterijala će početi krajem aprila. 
-Iz opštinskog budžeta za 2015. godinu je izdvojeno 7.600 KM na ime subvencija, što je doprinijelo većem interesovanju poljoprivrednika za proizvodnju kornišona. Prošle godine je firmi „Agrona“ isporučeno više od 80 tona krastavaca – rekao je Dragoljević.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…