Uhapšeni specijalci MUP-a Srpske nalaze se pod istragom i za pljačku filijale Unikredit banke u Kotor Varošu!?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.01.2016. 11:52

Specijalno tužilaštvo Srpske i Uprava Krim policije MUP-a, nakon rasvjetljivanja pljačke blindiranog kombija “Sektora sekjuriti” na autoputu Banjaluka- Gradiška, napravili su detaljnu analizu neriješenih razbojništava u banjalučkoj regiji i utvrdili da u nekoliko slučajeva postoje poklapanja i sumnje da bi se moglo raditi o istim počiniocima.

Iz ove banke je 15. avgusta 2014. godine ukradeno 200.000 maraka, prema pisanju dnevnih novina Press.

Izvor blizak istrazi rekao je za Press da su Specijalno tužilaštvo Republike Srpske i Uprava kriminalističke policije MUP-a RS, nakon rasvjetljavanja pljačke blindiranog kombija "Sektor sekjuritija", na autoputu Gradiška-Banjaluka, napravili detaljnu analizu neriješenih razbojništava u banjalučkoj regiji i utvrdili da u nekoliko slučajeva postoje poklapanja i sumnje da bi se moglo raditi o istim izvršiocima, objašnjava izvor Pressa.

Radnik obezbjeđenja koji je u pljački blindiranog kombija odao pljačkašima informacije, porijeklom je iz Kotor Varoši, kao i jedan uhapšeni specijalac.

U pljački Unikredit banke u Kotor Varošu učestvovala su najmanje četiri maskirana razbojnika, koji su se pred banku dovezli u ukradenom automobilu “reno senik”.

RTRS/PRES

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…