Uhapšeni zbog krivotvorenja novca i puštanja istog u promet

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.01.2016. 12:53

Kotorvaroška policija uhapsila je Banjalučane čiji su inicijali M.T. /26/ i A.B. /23/, osumnjičene za krivotvorenje novca, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da su osumnjičeni 24. januara u 20.40 časova u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici cara Dušana u Kotor Varošu platili račun falsifikovanom novčanicom od 50 KM. 

Policija je daljim operativnim radom došla do saznanja da su ta lica istog dana u još jednom lokalu u Kotor Varošu platila račun novčanicom od 50 KM za koju se sumnja da je krivotvorena. 

Na osnovu naredbe Suda BiH izvršen je pretres automobila marke "audi" koji su koristila osumnjičeni i pronađene su jedna novčanica u apoenu od 50 KM i tri novčanice u apoenima od 20 KM, za koje postoje sumnja da su krivotvorene. 

Svih šest novčanica su izuzete i biće poslate na vještačenje. 

Osumnjičeni su nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu i protiv njih će po kompletiranju predmeta biti podnesen izvještaja Tužilaštvu BiH za krivčno djelo krivotvorenje novca. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…