Unapređenje lovnog turizma u Kotorvaroškom kraju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.08.2016. 19:00

U kotorvaroškom kraju nalaze se tri lovišta, koja su nadaleko poznata po divljači izuzetne trofejne vrijednosti. Na području naše opštine nalaze se lovišta lovačkih udruženja ‘’Uzlomac’’, ‘’Borčići’’ i ‘’Jelovka’’. Radi se o uređenim lovištima, prepunim divljači, u kojima se nalaze brojni lovno-tehnički i uzgojni objekti.

U posljednje vrijeme vlada sve veće interesovanje lovaca iz inostranstva za odstrel divljači u lovištima kotorvaroškog kraja. Raduje što se u našim lovištima ipak mnogo više pažnje posvećuje uzgoju nego odstrelu divljači. Lovočuvarske službe su sve efikasnije, pa je krivolov iz godine u godinu u kotorvaroškom kraju na sve manjem nivou.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…