Uskoro asfaltiranje puta Kotor Varoš - Kneževo

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.09.2017. 21:48

Pripremni radovi se privode kraju i već naredne sedmice počeće asfaltiranje prve dionice puta Kotor Varoš – Kneževo u dužini od sedam kilometara, rekao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić prilikom obilaska dionice puta Kotor Varoš – Kneževo u mjestu Sokoline.

Ministar Trninić je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova na regionalnom putu i podsjetio da će nakon završetka svih radova građani dvije lokalne zajednice dobiti jedan moderan put koji će povezivati Kotor Varoš i Kneževo.

„Mali problem predstavlja činjenica da se stari put preklapa sa izgradnjom nove dionice, ali po riječima izvođača radova saobraćaj će se odvijati nesmetano i sa asfalterskim radovima će se krenuti sljedeće sedmice“, istakao je Trninić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je naglasio značaj završetka izgradnje ovog regionalnog puta, koji će olakšati život stanovništvu dvije opštine, ali i doprinijeti njihovom razvoju.

„Mnogo stanovnika Kneževa radi u Kotor Varošu i izgradnjom puta biće olakšano njihovo svakodnevno putovanje. Pola puta između ove dvije opštine je asfaltirano, a druga polovina je makadam“, rekao je Sakan i dodao da će izgradnjom puta dvije opštine biti snažnije povezane i samim tim podstaknut njihov razvoj.

Sakan je podsjetio da je gradnja regionalnog puta veoma važna sa aspekta razvoja privrede obje opštine.
„Značajan dio radne snage iz Kneževa zaposlen je u kotorvaroškim fabrikama. Pored toga, pojedine firme iz naše opštine otvaraju pogone u Kneževu. Zbog toga je potrebno što prije završiti izgradnju ovog puta, jer bi to oživjelo dvije opštine, ali i još jače ih povezalo“, zaključio je Sakan.

Ministar Trninić i načelnik Sakan su razgovarali i o modernizaciji tri kilometra M-4 puta u Kotor Varošu, odnosno postavljanju novog asfalta, jer je projekat sanacije i rekonstrukcije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže završen.

Takođe, dogovoreno je da se nakon pribavljanja dokumentacije i rješavanja imovinskih problema saniraju i dva mosta u Mjesnoj zajednici Šiprage, preko kojih se odvija teretni saobraćaj. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…