Uskoro počinje projekat ´Aktivni mladi u mjesnim zajednicama opštine Kotor Varoš´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.02.2017. 14:17

Održani su pripremni sastanci sa predstavnicima mjesnih zajednica Vrbanjci, Obodnik i Maslovare u okviru projekta ´Aktivni mladi u mjesnim zajednicama opštine Kotor Varoš´.

Ovaj projekat se implementira u sklopu projekata „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji predstavlja zajedničku inicijativu finansiranu sredstvima vlada Švicarske i Švedske, a koju provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Vladom Brčko distrikta i entitetskim savezima opština i gradova.

"Mi smo već uradili grafičku pripremu reklamnog materijala i izradili web stranicu udruženja a pripremni dogovor i obilasci rukovodstva mjesnih zajednica za cilj imaju dogovor oko nabavke rekvizita za opremanje centara za mlade u ove tri mjesne zajednice kao i dogovor o lokaciji budućih dječijih igrališta" - riječi su Mladena Tepića, koordinatora projekta.

U okviru ovog projekta planirana je i obuka za pisanje projekata za mlade iz mjesnih zajednica Vrbanjci, Obodnik i Maslovare.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…