Uspješan planinarski pohod u manastir Liplje

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.04.2018. 08:26

Šezdeset planinara i zaljubljenika u prirodu učestvovalo je na 11. tradicionalnom pohodu u manastir Liplje – 5. memorijal Predrag Avdalović Peđa, u organizaciji Planinarskog društva „Mehanizam“ Kotor Varoš.

Učesnici pohoda, zapalili su svijeće i položili cvijeće na mjestu stradanja Peđe Avdalovića u Tešićima. Nakon kratke pauze kod porodice Tešić nastavljen je put Peđinim stazama do Izletišta „Uzlomac“ gdje su planinari napravili još jednu kratku pauzu uz osvježenje koje su pripremili članovi ovog udruženja, a zatim su krenuli ka manastiru Liplje gdje su prisustvovali večernjoj molitvi. Staza je bila duga 25 kilometara, ali su je svi učesnici prošli bez problema.

Ova akcija je bila humanitarnog karaktera. Uplata za učešće u pohodu iznosila je minimalno 5 KM, a sav prikupljeni novac će biti uplaćen za pomoć porodici Đukić iz Grabovačke Rijeke koja živi u veoma teškim uslovima.

Izvor: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…