Uspješna decenija poslovanja ´Sim tehnik´-a iz Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.09.2017. 08:49

Preduzeće ´Sim tehnik´ iz Kotor Varoša je puštanjem u funkciju novog i moderno opremljenog proizvodnog pogona na površini od 3.500 metara kvadratnih obilježilo vrijedan jubilej - 10 godina uspješnog rada i postojanja.

Vlasnik preduzeća Stipo Marić rekao je da 235 zaposlenih, uglavnom mladih, obradu metala vrši na najsavremenijim i najpreciznijim ce-en-ce /CNC/ mašinama, najavivši da će do kraja godine biti zaposleno još 50 radnika. 

"Naš glavni cilj je da postanemo lider u regionu u maloserijskoj proizvodnji, te da ostvarimo stabilnu konkurentnost na evropskom i svjetskom tržištu. Rad, zalaganje, odricanje, ali i investiranje, prema našem mišljenju, recept su za uspjeh", naveo je Marić. 

Generalni direktor firme "Sim tehnik" Mišo Bijelić uručio je posebne zahvalnice predstavnicima grupacija "Šefler", "Hurko", "Sartorijus" i "Tisen", a vlasnik preduzeća Stipo Marić je prigodnim poklonom nagradio Franca Rubija iz grupacije "Šefler", koji je dao znatan doprinos razvoju i uspješnom poslovanju privrednog društva "Sim tehnik". 

Kotor Varoš je jedna od rijetkih opština u BiH koja ima suficit u izvozu zahvaljujući upravo ovom preduzeću, koje je samo u ovoj godini uložilo oko tri miliona KM u nabavku savremene opreme visokog kvaliteta za izradu mašinskih dijelova. 

Načelnik opštine Zdenko Sakan rekao je da su privrednici ove opštine svojevrsni ambasadori dobre privredne aktivnosti i na osnovu njihovog rada opštinu Kotor Varoš potencijalni investitori mogu prepoznati kao sredinu sa kvalitenim poslovnim ambijentom. 

Čestitajući vrijedan jubilej Sakan je poželio rukovodstvu firme "Sim tehnik" još mnogo poslovnih uspjeha. 

"Želim da iz godine u godinu postanete sve konkurentniji na tržištu, ali i da uz proširenje proizvodnih kapaciteta zapošljavate novu radnu snagu, a radnicima da im ovo bude mjesto gdje će moći još dugo da zarađuju platu", dodao je Sakan. 

Cilj preduzeća "Sim tehnik" jeste da u skoroj budućnosti razvije cjelokupan proces proizvodnje, od konstrukcionog razvoja do krajnjeg proizvoda. 

Svečanosti povodom obilježavanja jubileja prisustvovalo je skoro 400 zvanica iz javnog i privrednog života Republike Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…