Uspješno izvedena vježba spasavanja učenika

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.09.2017. 21:38

U Kotor Varošu danas je izvedena vježba ekipe lokalnog Crvenog krsta pod nazivom "Evakuacija i spasavanje učenika i radnika škole", s ciljem provjere osposobljenosti za zaštitu i spasavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih katastrofa, zemljotresa i poplava.

Vježbu je izvela Višenamjenska terenska ekipa Crvenog krsta Kotor Varoš u saradnji sa Vatrogasnom jedinicom, Civilnom zaštitom, pripadnicima Policijske stanice, ekipom Hitne pomoći, te radnicima i učenicima Osnovne škole "Sveti Sava". 

"Današnja vježba pokazala je kako svi zajedno treba da djelujemo u slučaju prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda, a njen glavni cilj je zaštita učenika", istakao je sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović. 

Ekipa Crvenog krsta Kotor Varoš pokazala je da je osposobljena da djeluje u slučaju katastrofa, a njihov zadatak bio je spasavanje povrijeđenih iz Osnovne škole i pružanje hitne medicinske pomoći zajedno sa ljekarima. 

Član Višenamjenske terenske ekipe Aleksej Tovilović istakao je da kada se nesreća dogodi svako mora da zna svoj posao, te da je za uspješno i brzo djelovanje od izuzetne važnosti i dobra koordinacija rada svih službi. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan pohvalio je angažman svih učesnika vježbe i uvjerio se u spremnost svih opštinskih službi da odgovore na ovakve izazove. 

"Naš stalni zadatak je uvježbavanje stanovništva na određene okolnosti koje nam se realno mogu desiti, a današnja vježba pokazala je da znamo šta treba uraditi u takvim situacijama. Učenici su shvatili sve opasnosti od kojih se mogu zaštititi poštujući utvrđene standarde ponašanja", naglasio je Sakan. 

Zahvaljujući realizaciji projekta, koji su sa 7.450 KM finansirali organizacija "Vorld vižn" i opština Kotor Varoš, 14 pripadnika Višenamjenske terenske ekipe opštinskog Crvenog krsta opremljeno je odgovarajućim uniformama.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…