Uspješno završena sanacija jednog od objekata Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.04.2017. 15:41

Sanacija starog objekta Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš uspješno je zavrsena. Radovi su izvedeni u sklopu projekta “Jačanje zdravstvenog sektora” koji je finansiran iz kredita Svjetske banke i Razvojne banke Savjeta Evrope uz učešće opštine od 30 odsto.

Ugovor za sanaciju bio je vrijedan 354.693 KM, a u sklopu njega zamijenjena je krovna konstrukcija i krovni pokrivač, fasadna stolarija, urađena nova termo-fasada i fasada i sanirani sanitarni čvorovi i cijevi za centralno grijanje.

Direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš Vladimir Bibić kaže da je veoma zadovoljan obavljenim radovima.

– Najvažnije je da je kvalitet radova na najvišem nivou i da nije bilo probijanja ugovorene cijene i rokova. Sve je teklo po planu iako je bio kratak period za sanaciju i zimski period jer je sve dobrom organizacijom privedeno kraju. Takođe sam zadovoljan što se sanacija nije odrazila na rad Doma zdravlja i pružanje usluga pacijentima koje sada očekuju još bolji uslovi za liječenje – rekao je Bibić.

Komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, opštine Kotor Varoš i Doma zdravlja utvrdila je da je sve proteklo po planu, da je objekat urađen po projektu, da su radovi završeni u roku i na visokom nivou kvaliteta i prema opisu koje je propisalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite.

Uporedo sa sanacijom dijela starog objekta počela je izgradnja novog bloka Doma zdravlja u kojem će biti Hitna pomoć i ambulante porodične medicine. Vrijednost projekta je milion KM, a novac je donirala Fondacija “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…