Usvojen plan rada Civilne zaštite za 2017. godinu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.03.2017. 22:57

U sali SO Kotor Varoš održana je sjednica Opštinskog štaba civilne zaštite Kotor Varoš, kojom je na prigodan način obilježen 01. mart, Dan zaštite i spašavanja – Civilne zaštite BiH i Međunarodni dan civilne zaštite.

Prisutni su usvojili plan rada Civilne zaštite za ovu godinu, a akcenat je stavljen na opremanje civilne zaštite i vatrogasne jedinice.

Takođe je naglašeno da se u narednom periodu skrene pažnja građanima da tokom radova na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina, kao i kod spaljivanja korova, trave i ostalog niskog rastinja, budu posebno pažljivi pri rukovanju vatrom ili lako zapaljivim predmetima kako ne bi došlo do povreda i šumskih požara.

Proglašavanjem ovog datuma za Svjetski dan civilne zaštite, Generalna skupština je željela da se probudi svijest o zadacima ove organizacije, a to su zaštita građana, materijalnih dobara i čovjekove okoline.

Sjednici su prisustvovali, pored načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana, zamjenik načelnika opštine Mladen Trivunović, rukovodilac Službe civilne zaštite Kotor Varoš Gostimir Milić, predstavnici javnih ustanova, Crvenog krsta, policije, vatrogasnog , nevladinih organizacija kao ipredstavnici preduzeća „Vrbanja šume“.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…