Usvojen prijedlog budžeta za iduću godinu od 8.400.000 KM

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.12.2017. 12:16

Skupština opštine Kotor Varoš jednoglasno je usvojila danas prijedlog budžeta opštine za iduću godinu u iznosu od 8.400.000 KM. Usvojen je i rebalans ovogodišnjeg budžeta od 8.800.000 KM, što je za 500.000 KM više u odnosu na prvobitno planirani budžet.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan naveo je da je rebalans baziran na povećanju neporeskih prihoda.

"Uspjeli smo da naplatimo sporna potraživanja za posljednje dvije godine od Šumskog gazdinstva `Vrbanja` po osnovu prodaje drvnih šumskih sortimenata, čime smo premašili prvobitni plan za 460.000 KM", rekao je Sakan.

On je istakao da se u narednoj godini očekuju veći prihodi od prodaje opštinskog zemljišta.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu imenovan je Srđan Ćorić (SDS).

Odbornici lokalnog parlamenta su usvojili i izvještaj o poslovanju KP "Bobas" za 2016. godinu.

Dosadašnji odbornik liste "SRS - Srpska u sigurne ruke" Dragan Mijić od danas je odbornik kluba DNS, stranke koja u lokalnom parlamentu sada ima četiri odbornika.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…