Usvojen rebalans budžeta u iznosu od 13,7 miliona KM

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.10.2018. 16:22

Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš usvojili su rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 13.700.000 KM, što je za 63 odsto više od prvobitnog budžeta od 8,4 miliona KM.

Načelnik opštine Zdenko Sakan rekao je da je rebalans budžeta predložen zbog povećanja prihoda po osnovu zaduženja Kotor Varoša putem druge emisije obveznica u iznosu od pet miliona KM.

"Kreditom će biti izmirene obaveze iz prve emisije obveznica u iznosu od 2.340.000 KM, a preostali dio novca predviđen je za izgradnju nove zgrade Opštinske uprave", precizirao je Sakan.

Vlada Republike Srpske je iz programa Јavnih investicija za ovu godinu obezbijedila 280.000 KM za tri projekta na području opštine Kotor Varoš, što je, takođe, uticalo na povećanje budžeta.

Za rješavanje problema putne infrastrukture u mjesnoj zajednici Maslovare izdvojeno je 130.000 KM, za rekonstrukciju i sanaciju zgrade Fudbalskog kluba "Mladost" 70.000 KM, a za sanaciju Narodne biblioteke 80.000 KM.

Sporazumom između preduzeća "Vode Srpske" i opštine Kotor Varoš biće realizovan projekat sanacije obaloutvrde na desnoj obali rijeke Vrbanje u iznosu od 50.000 KM, čime su, takođe, povećani budžetski prihodi.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su Program zimskog održavanja puteva na području opštine za sezonu 2018/2019. godine i izvještaj o izvršenju budžeta opštine za prvih šest mjeseci.

Јednoglasno su usvojene odluke o izradi Regulacionih planova "Bregovi jedan" Kotor Varoš i "Kamena kuća dva" Kotor Varoš, kao i odluke o uslovima javne prodaje putem licitacije tri parcele na području opštine.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu ponovo je imenovan Srđan Ćorić na period od 90 dana, dok je umjesto dosadašnjeg člana Nadzornog odbora opštine Dragane Mirković Skupština imenovala Čedu Komljenovića.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…