Usvojene odluke o osnivanju Turističke organizacije i Razvojne agencije

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.06.2017. 18:58

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Kotor Varoš su na današnjem zasjedanju donijeli odluku o osnivanju Turističke organizacije i Razvojne agencije za lokalni i ekonomski razvoj opštine Kotor Varoš.

Promocija turizma i izvornih vrijednosti, kao i unapređenje privrede stvaranjem poslovnog ambijenta, osnovni su razlozi osnivanja pomenutih ustanova.
Po riječima sekretara SO Kotor Varoš Snežane Jurić jedan od razloga donošenja ove odluke je i dobijanje BFC sertifikata i ulazak opštine Kotor Varoš u krug lokalnih zajednica sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Za vršioca dužnosti direktora Turističke agencije imenovan je Miodrag Petrović, dok će funkciju vršioca dužnosti Agencije za razvoj obavljati Predrag Tešić.

Jednoglasno su donijete odluke o izradi izmjene dijela Regulacionog plana „Ripište-Bare“ u uklanjanju objekta bivše kafane „Stari kesten“ i stare škole u Šipragama, koje su u ruševnom stanju i ugrožavaju bezbijednost pješaka i učesnika u saobraćaju.

Odbornici lokalnog parlamenta su usvojili rješenja o razrješenju i imenovanju vršioca dužnosti preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Kotor Varoš, a za načelnike Odjeljenja opšte uprave i stambeno-komunalnih poslova ponovo su imenovani Slaven Momić i Slobodan Gelić.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…