Vatrogasno vozilo na poklon opštini Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.09.2017. 09:50

Grad Banjaluka namjerava da pokloni šest vatrogasnih vozila manjim opštinama na teritoriji Republike Srpske i Federacije BiH, koje su suočene sa nedostatkom vatrogasne opreme. Prema prijedlogu gradskih vlasti, koji će se naći na predstojećoj sjednici Skupštine grada, predviđeno je da se vozila doniraju vatrogascima u Ljubinju, Kotor Varošu, Čelincu, Bosanskom Grahovu, Drvaru, a jedno vozilo bi trebalo da bude uručeno i Kazneno-popravnom zavodu Tunjice.

Riječ je o vozilima koja su u međuvremenu zamijenjena novijim i modernijim, ali koja su u tehničkom i funkcionalnom smislu u potpunosti ispravna i, kao takva, mogu biti od velike pomoći opštinama, koje su suočene sa čestim požarima, saopšteno je na sajtu Gradske uprave Banjaluka.

Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, pojašnjava da je riječ o vatrogasnim vozilima koja su bili u redovnoj upotrebi do 2016. godine, kad su zamijenjena novim i modernijim.

"Iako je riječ o starijim vozilama, ona su u potpunosti ispravna i osposobljena za gašenje požara, bez potrebe za ikakvim daljim ulaganjima. Cijenimo da će ona biti od velike pomoći opštinama, koje nisu u finansijskoj mogućnosti da nabave nova vozila", rekao je Ćućun.

On je dodao da će vozila biti donirana opštinama koje su se u prethodnom periodu obraćale gradskim vlastim sa molbom za donaciju, budući da su ugrožene čestim požarima.

Prema njegovim riječima, grad Banjaluka je tokom prošle i ove godine nabavio sedam novih vatrogasnih vozila kako bi se lakše i efikasnije izborio sa izazovima u radu vatrogasne službe.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…