Veterani trijumf posvetili majoru

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.09.2018. 08:12

Fudbalski veterani Kotor Varoša osvojili su prvo mjesto na međunarodnom turniru u malom fudbalu održanom u Apatinu u Srbiji.

Kotorvarošani su na turniru ostvarili dvije pobjede. U prvoj utakmici su savladali fudbalske veterane iz Apatina rezultatom 2:1, dok su u drugoj utakmici pobijedili ekipu iz Sokobanje sa 3:1.

Iako su mečevi imali takmičarski značaj oni su, prije svega, bili prijatelјskog karaktera, jer su ostvarena nova poznanstva koja imaju za cilј njegovanje bratskih odnosa sa obje strane rijeke Drine.

Prije početka turnira minutom ćutanja je odata počast nedavno preminulom najmlađem majoru Vojske Republike Srpske Aleksandru Saši Petroviću, koji pružao nesebičnu podršku u svim aktivnostima kotorvaroških veterana, a bio je omilјen i među Apatincima.

"Domaćin se istinski potrudio da nam boravak u Apatinu ostane u najlјepšem sjećanju, a ovaj trijumf smo posvetili našem Saši, koji će vječno živjetu u našim srcima", istakao je Aleksa Vučanović, potpredsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš, u okviru kojeg djeluju fudbalski veterani.

Domaćin trodnevnog druženja se potrudio da sve protekne na visokom nivou, a nagrade i poklone za sve učesnike uručio je predsjednik Udruženja rekreativaca iz Apatina Radovan Miladinović.

"Obećavam da će ovi naši zajednički susreti postati tradicija i sa nestrplјenjem iščekujemo naredno druženje u Kotor Varošu krajem septembra, kada će se održati tradicionalni turnir uz učešće 6 ekipa iz Slovenije, Srbije i Republike Srpske", poručio je Miladinović i dodao da su ponosni što su poznavali istinsku lјudsku veličinu kakav je bio major Petrović.

Svečanoj večeri nakon završenih utakmica prisustvovali su predsjednik opštine Apatin Milan Škrbić i zamjenik predsjednika opštine Sokobanja Vladimir Milovanović, kojima je predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš Slobodan Petrović uručio prigodne poklone.

Kotorvaroški fudbalski veterani su ove godine proglašeni za sportske ambasadore ove opštine, a na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Kotor Varoš nagrađeni su pismenom zahvalnicom za postignute rezultate.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…