Više optuženih za organizovani i privredni kriminal – krađa šume

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.06.2016. 11:22

Optuženi tvrde da im je sve bilo odobreno od Šumskog gazdinstva ’’Vrbanja’’ Kotor Varoš. Međutim, zbog sakupljanja šumskog otpada prijete im krivične prijave. Javno to niko ne želi da prizna, niti da otkrije imena onih koji su dali dozvolu.

Selo Raštani – opština Kotor Varoš. 30 domaćinstava optuženo za krađu šume. Mještani tvrde da su dobili odobrenje od Šumskog gzadinstva Kotor Varoš da kupe ogranke i nose kući. Priča u međuvremnu dobija neočekivani obrt.

Radi se o krađi, barem je tako utvrdila Šumarska inspekcija. Mještani kažu da su prevareni i obmanuti.

O svemu je obavještena i lokalna Policijska stanica. Slučaj je stigao i do banjalučkog CJB.

U Kotor Varošu je boravio i inspektor banjalučkog centra. Saslušao je mještane, a odgovornost tek treba da se utvrdi.

Načelnik opštine Kotor Varoš je na strani mještana, ali nije Zakon. Vjeruje da je najveći problem to što su mještani potpisali zapisnike prilikom pretresa dvorišta.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…