Vida Vučanović i Nikola Kalamanda dobili nagrade fondacija iz Filadelfije

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.07.2017. 19:05

Učenici SŠC ”Nikola Tesla” iz Kotor Varoša Vida Vučanović i Nikola Kalamanda u pratnji prof. Đorđa Smiljića prisustvovali su juče u Beogradu dodjeli nagrada i priznanja koja su osvojili na takmičenju o poznavanju lika i djela Nikole Tesle,a koju je organizovala Teslina naucna fondacija čije je sjediste u Filadelfiji – SAD.

Naime, učenici škola iz regiona koje nose ime Nikole Tesle pozvane su da uzmu učešce u takmicenju koje se sprovodilo u četiri kategorije: test znanja, likovni radovi, literarni radovi i izrada modela i maketa inspirisanih patentima Nikole Tesle.

Pod mentorstvom prof. Smiljića, učenica Vida Vučanović napisala je pjesmu “Tesli za rođendan” sa kojom je osvojila drugu nagradu,dok je Nikola Kalamanda napravio maketu Teslinog oscilujućeg transformatora za koju je osvojio prvu nagradu.

Rezultat naših učenika je izuzetno značajan, s obzirom da je na takmičenju učestvovalo preko 40 osnovnih i srednjih skola iz Srbije i regiona.

Dodjela nagrada i priznanja organizovana je na Univerzitetu Singidunum u Beogradu u okviru obilježavanja Dana srpske dijaspore.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…