Vladan Đekanović pobjednik u mušičarenju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.09.2017. 12:07

Vladan Đekanović pobjednik je takmičenja u flaj fišingu /mušičarenju/, koje je održano u Obodniku kod Kotor Varoša, u organizaciji Sportsko-ribolovnog društva /SRD/ "Golubić" iz Šipraga.

Đekanović je nakon osvojena dva druga mjesta u Šipragama i Grabovici zasluženo ponio epitet najboljeg na današnjem takmičenju, a iza njega plasirali su se Dejan Krčić i Adel Kljajić. 

"Iz trećeg pokušaja sam uspio doći do prvog mjesta u veoma jakoj konkurenciji, ali ono što me raduje je druženje, odlična atmosfera među učesnicima i zdrav rivalitet između sekcija, što je od velikog značaja za dalji razvoj društva", rekao je Đekanović. 

Takozvano mušičarenje privuklo je veliki broj ljubitelja ovog sporta i ribolovci su mogli da uživaju u savršenim brzacima koje Vrbanja ima u ovom dijelu svog toka. 

U SRD "Golubić" su istakli da je ovo bilo i završno takmičenje za ovu sezonu i sada ostaje veliki posao na svim sekcijama koje ima ovo društvo da se velika količina ribe koja je puštena u Vrbanju i sačuva na domaćinski način kako bi sljedeća sezona bila što raznovrsnija i kvalitetnije organizovana. 

"U Vrbanju i njene pritoke je puštena velika količina ribe i trebamo svi da je pazimo da raste, da se mrijesti i da budemo ponosni, kada se bavimo sportskim ribolovom, na činjenicu da se pastrmka vratila u gornje tokove rijeke Vrbanje", istakao je Petko Krčić, predsjednik SRD "Golubić" i posebno pohvalio rad sekcije u Obodniku. 

Krčić je poručio da svi ribolovci treba da čuvaju ribu u rijekama, jer će na taj način riblji fond biti zaštićen, a takmičenja u mušičarenju su postala vrlo popularna u Kotor Varošu. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…