Vladika Jefrem osveštao grobljansku kapelu Svetog oca Nikolaja u Tovladiću

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.08.2016. 13:47

Episkop banjalučki Jefrem osveštao je u Tovladiću, uz sasluženje više sveštenika, grobljansku kapelu “Svetog oca Nikolaja”.

Osvećenju kapele kumovao je Rade Bijelić iz Tovladića sa suprugom Vidosavom i sinom Predragom.

Nakon osvećenja služena je sveta arhijerejska liturgija u novoosvećenoj kapeli, a zatim se episkop Jefrem u svojoj besjedi zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji hrama.

-Nakon izgradnje ove predivne bogomolje sada treba da gradimo duhovni hram, da dolazimo na ovo mjesto gdje počivaju vaši pokojnici i učestvujemo u molitvi. Duhovna kultura jednog naroda se ne mjeri samo po tome kako se odnosi prema živima, nego kako se taj narod odnosi prema svojim pokojnicima – istakao je episkop Jefrem.

Episkop Jefrem je odlikovao jereja Borka Đurđevića, paroha popovačkog zvanjem protonamjesnika za pokazanu revnost u parohijskoj službi i primjeran lični i parohijski život.

Za doprinos u izgradnji hrama “Svetog oca Nikolaja” zaslužnim učesnicima su dodijeljene zahvalnice.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…