Vlado Bibić: Sporno trezorsko poslovanje Doma zdravlja

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.04.2017. 12:21

U pismu namjere koje je Vlada RS potpisala sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) bilo je predviđeno da kraj marta bude rok do kojeg bi se prešlo na trezorsko finansiranje domova zdravlja.

Drugim riječima, to znači prebacivanje brige za poslovanje domova zdravlja sa Ministarstva zdravlja na lokalne zajednice, kojima bi se putem trezora sredstva prikupljena od doprinosa za zdravstveno osiguranje doznačavala.

Iako iz Opštine Kotor-Varoš nije bilo većih primjedbi na ovaj projekt, Vlado Bibić, direktor tamošnjeg doma zdravlja, ističe da se sada postavlja pitanje ko će prihvatiti ranija dugovanja.

- Dolaziće do blokada računa, neki domovi zdravlja će uvući opštine u probleme, a opet s druge strane imate opština koje nisu u dobroj situaciji pa će uvući domove zdravlja u probleme – kazao je Bibić.

IZVOR: glaskotorvarosa.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…