Volonteri Crvenog krsta posjetili vrtić

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.10.2018. 08:23

U okviru obilježavanja “Dječije nedjelje” koja se obilježava svake godine u prvoj sedmici oktobra, počev od 1989. kada je ovu manifestaciju usvojila Skupština Ujedinjenih nacija, danas su JU Dječiji vrtić "Larisa Šugić" posjetili volonteri Crvenog krsta. Volonteri su posjetili svih šest vaspitnih grupa koje borave u vrtiću i donijeli im poklone a drugari iz vrtića su im pripremili prigodan program.

"Ovo je prilika da se skrene pažnja na prava djeteta i utiče na poboljšanje društvene brige za djecu kao i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, a naročito porodice, države, škole, zdravstvenih i socijalnih institucija. Na taj način podstiče se stvaranje uslova za dalje unaprijeđivanje položaja djece u društvu, kao i pružanje podrške u finansijskom, socijalnom, zdravstvenom, kulturnom i obrazovnom smislu na približavanju tom cilju" - poručili su iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…