Za 27 odborničkih mjesta u SO Kotor Varoš u izbornu trku ulazi 268 kandidata ispred 10 političkih subjekata

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.08.2016. 11:06

Za mjesto načelnika opštine Kotor Varoš bori se šest kandidata, dok je u trku za 27 odborničkih mjesta u izbornu trku ušlo čak 268 kandidata ispred 10 političkih subjekata. Ovjerene kandidatske liste za učešće na ovogodišnjim lokalnim izborima u opštini Kotor Varoš objavljene su danas u dnevnim novinama ´Glas Srpske´, ´Večernji list´ i ´Oslobođenje´.

Kandidatske liste, koje je ovjerila Centralna izborna komisija BiH, biće objavljene i u službenim glasilima BiH, Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta, a dostupne su javnosti i na veb-stranici Komisije.

CIK je za učešće na izborima 2. oktobra ovjerio 451 političkog subjekta - 102 političke partije, 103 koalicije, 171 nezavisnog kandidata, 17 lista nezavisnih kandidata, 52 grupe građana i šest udruženja građana.

Na kandidatskim listama nalazi se više od 30.000 kandidata za lokalne izbore.

Kompletnu izbornu trku, moći ćete pratiti na KVorum.net od dan prije početka zvanične kampanje to jest od 1. septembra na posebno prilagođenom dijelu portala. Ovom prilikom pozivamo zvanično sve političke subjekte da svoja saopštenja šalju redakciji na e-mail: izbori@kvorum.net ili putem Fejsbuk stranice KVorum.net. Saopštenja, najave i obavještenja ćemo objavljivati u cjelini. Takođe, ideja je da kandidatima za načelnika opštine postavimo, pošaljemo pitanja, koja mislimo da su od značaja za naš grad, te pozivamo i Vas dragi sugrađani da nam se javite sa prijedlozima. Naravno nakon dobijenih odgovora sve ćemo objaviti. 

Ovim će KVorum.net postati prvi portal jedne opštine u Republici Srpskoj koji će profesionalno i u potpunosti medijski ispratiti izbornu kampanju na lokalnom nivou. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…