Za ljepši i čistiji Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 16.04.2016. 13:15

„Uljepšajmo naš grad, posadimo cvijeće i očistimo smeće“ naziv je tradicionalne manifestacije koju svake godine organizuje opštinska uprava u okviru obilježavanja Dana opštine Kotor Varoš – 24. aprila.

Pozivu opštine Kotor Varoš u čišćenju grada odazvali su se zaposleni u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana, sportski klubovi, učenici i prosvjetni radnici osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova.

Radnici lokalne samouprave očistili su uži centar grada, Gradski trg, prostor oko spomen kosturnice borcima NOR-a i spomen obilježja palim borcima Vojske RS.

„Ovom akcijom sepodiže svijestgrađana o značaju čiste i uređene životne sredine“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović.

U akciji sađenja cvijeća na javnim površinama učestvovali su članovi Eko opstanka i ekološke sekcije Osnovne škole „Sveti Sava“ Kotor Varoš.

Mladi aktivisti „Eko opstanka“ svake godine posade 1500 komada sadnica na određenim lokacijama u gradu.

Proljećno cvijeće uljepšalo je prostor ispred zgrade opštinske uprave, ispred spomen kosturnice, spomenika palim borcima, ispred autobuskog stajališta i u dvorištima Osnovne škole „Sveti Sava“ i Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“.

Predsjednik skupštine „Eko opstanka“ Dragica Petrović je naglasila da ove i slične akcije doprinose ljepšem izgledu Kotor Varoša, te da se na ovaj način animira i stanovništvo da uredi svoja dvorišta.

„Zahvalni smo opštinskoj upravi koja je obezbijedila značajnu količinu proljećnih sadnica i tako dala ogroman doprinos ovoj tradicionalnoj akciji“, istakla je Dragica Petrović.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…