Za projekte mladih 6.600 KM

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.08.2018. 09:58

Omladinska banka će do kraja godine finansirati realizaciju tri projekta neformalnih grupa mladih sa područja opštine Kotor Varoš. Riječ je o projektima koji će direktno ili idirektno uticati na pobolјšavanje položaja mladih, a biće realizovani u gradskom području i u mjesnim zajednicama.

Direktor programa Fondacije "Mozaik" Želјko Pauković istakao je da je ukupna vrijednost tri projekta 6.600 KM, koje su zajednički obezbijedili opština Kotor Varoš (2.580 KM) i Fondacija "Mozaik" (1.720 KM), a neformalne grupe mladih su obezbijedile 2.300 KM mobilizacijom lokalnih resursa.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je rekao da će u ovoj godini biti realizovano ukupno pet projekata u saradnji sa Omladinskom bankom.

"Realizacijom pomenutih projekata pomažemo mladima da budu aktivniji i da volonterskim angažovanjem pokažu da su resurs koji zaslužuje podršku", zaklјučio je Sakan.

U mjesnoj zajednici Kotor Varoš planirana je realizacija projekta "Podrška djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim majkama", koji obuhvata radionice edukativnog i kreativnog sadržaja u koje će biti uklјučene i majke.

"Tokom ovih radionica podsticaćemo psiho-socijalni razvoj djece i njihova motorika, a nakon toga biće upriličena izložba njihovih radova", rekla je direktor Centra za porodicu "Kuća radosti" Dragica Tepić i dodala da je od 45 djece sa poteškoćama u razvoju njih 20 uspješno završilo tretmane kod logopeda u protekloj godini.

"Žene ženama" naziv je projekta u okviru kojeg će biti opremlјena prostorija Društvenog centra u mjesnoj zajednici Obodnik za održavanje okruglih stolova, a u okviru projekta "Kutak za užitak" biće izgrađena nadstrešnica u blizini Planinarskog doma u mjesnoj zajednici Grabovica.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…