Za sanaciju gradskog kupališta „Bjeline“ 33.938 KM

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.02.2018. 08:32

U prisustvu načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana, predstavnici UNDP-a i građevinskog preduzeća „Dekol“ su potpisali Aneks ugovora o realizaciji projekta „Osiguranje obale rijeke Vrbanje“ u vrijednosti 33.938 KM.

Aneksom je predviđeno osiguranje obale Vrbanje na gradskom kupalištu „Bjeline“ postavlјanjem gabionske obaloutvrde u dužini od 35 metara.

„Radovi na lokalitetu gradskog kupališta počinju sutra (1. februar) i trajaće do 15. marta, a nakon postavlјanja gabionske obaloutvrde nastojaćemo da saniramo oštećenja na pješačkoj stazi nastala tokom majskih poplava“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Sakan je zajedno sa predstavnicima UNDP-a i izvođača radova obišao donji dio gradskog kupališta „Bjeline“, gdje se postavlјa gabionska obaloutvrda u dužini od 150 metara, od Gradskog trga nizvodno prema Kotorskom mostu.

Po riječima Sakana radovi su pri kraju, a na ovaj način biće zaštićen postojeći kanalizacioni kolektor i pješačka staza.

„Izvođenjem svih projektnih aktivnosti osigurali bi obalu rijeke Vrbanje u dužini od 280 metara i zaštitili bi od poplave područje jedinog gradskog kupališta površine 8.500 metara kvadratnih“, naglasio je Sakan.

Vrijednost projekta „Osiguranje obale rijeke Vrbanje“ je 146.142,50 KM, uz učešće opštine Kotor Varoš u iznosu od 43.842,75 KM, dok će preostali dio sredstava obezbijediti UNDP.

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…