Zamijenjena stolarija u OŠ ”Sveti Sava”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.01.2016. 13:22

U centralnoj kotorvaroškoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” u završnoj fazi je zamjena spoljašnje i unutrašnje stolarije, projekta vrijednog 109.000 KM koji se realizuje zahvaljujući Razvojnom programu UN.

U protekla dva mjeseca, koliko su trajali radovi na objektu, zamijenjeni su prozori na prvom spratu, kao i ulazna vrata, a do kraja ove sedmice biće završena i fasada na oštećenim dijelovima.

Zamjena spoljašnje i unutrašnje stolarije nije uticala na održavanje nastavnog procesa za 817 učenika u 34 odjeljenja, jer je veći dio urađen tokom zimskog raspusta. Sve učionice su danas bile osposobljene i spremne za početak nastavnog procesa.

“UNDP je prepoznao značaj ove ustanove, koja je sagrađena 1890. godine i neophodno je da zamijenimo i stolariju na gornjem spratu, kako bi se stekli uslovi za normalno održavanje nastave”, rekla je direktor OŠ “Sveti Sava” Slađana Šubara.

Ona je dodala da dotrajala stolarija i oštećeni prozori nisu mogli zadržati toplotu u zimskim mjesecima.

“Nakon završetka radova značajno ćemo smanjiti utrošak energije i stvoriti normalne uslove za rad”, naglasila je Šubara.

Drugo polugodište je danas počelo u centralnoj, ali i svim područnim školama na području opštine Kotor Varoš i nastava se odvija normalno.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…