Zasađeno cvijeće na javnim površinama

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.05.2017. 09:13

U okviru akcije "Za ljepši i čistiji Kotor Varoš" zasađeno je proljećno cvijeće ispred zgrade opštinske uprave, spomen-kosturnice, spomenika poginulim borcima i autobuskog stajališta.

U akciji sadnje cvijeća na javnim površinama aktivisti "Eko opstanka" svake godine zasade 1.000 sadnica na određenim lokacijama u gradu, dok su radnici javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač i suosnivač opština posadili više od 1.000 ruža, kadifa i ostalog proljećnog cvijeća. 

Predsjednik Ekološkog pokreta "Eko opstanak" Miodrag Petrović istakao je da se akcijom, koju svake godine organizuje opštinska uprava u okviru obilježavanja Dana opštine, 24. aprila, podiže svijest građana o značaju čiste i uređene životne sredine. 

Predsjednik skupštine "Eko opstanka" Dragica Petrović zahvalila je opštinskoj upravi koja je obezbijedila znatnu količinu proljećnih sadnica, te istakla da ovakve akcije doprinose ljepšem izgledu Kotor Varoša, a animiraju i stanovništvo da uredi dvorišta. 

Nevena Jurić iz ekološke sekcije Osnovne škole "Sveti Sava" Kotor Varoš, čiji su članovi učestvovali u akciji, istakla je da je namjera da se budućim generacijama ostavi ljepši i čistiji grad.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…