Završena grupna faza turnira „Kotor Variš 2017“ u seniorskoj konkurenciji, slijede utakmice osmine i četvrtfinala

Autor: Slaven Šubara / Datum: 16.06.2017. 09:24

Poslije pravog fudbalskog maratona i 12 odigranih utakmica završeno je i peto takmičarsko veče 50. jubilarnog Turnira u malom fudbalu „Kotor Varoš 2017“. Još jednom su Kotorvarošani ispunili do posljednjeg mjesta tribine igrališta kod „Radničkog univerziteta“ i čestim aplauzima nagrađivali majstorije koje si igrači izvodili na terenu.

U seniorskoj konkurenciji igrane su utakmice u grupama „G“ i „H“.  U grupi „G“ ekipa MG Sistem bez većih problema zauzela je prvu poziciju u grupi sa dvije sigurne pobjede. U derbiju mjesnih zajednica Zabrđe je bilo uspješnije od Vrbanjaca pobjedivši sa 3:1, i na taj način se plasiralo u osminu finala. Pekara Obeliks je u grupi „H“ opravdala ulogu favorita i sa maksimalnim skorom od šest bodova zasluženo sa prve pozicije u grupi otišla među 16 najboljih.

Maslovarski derbi između Pro Dineksa i Dermala donio je puno uzbuđenja na terenu, ali se poslije regularnog dijela utakmice koji je završen nerješeno 0:0, nije znalo ko će u dalju fazu takmičenja. Penal rulet kuglica je stala na stranu Pro Dineksa, koji je slavio sa 3:2 i prošao dalje, kao drugi u grupi. Na turniru firmi i preduzeća igrane su utakmice „D“ grupe.

Najuspješnije su bile ekipe Dermala i Opštine Kotor Varoš, koje su u međusobnom susretu odlučile ko će sa koje pozicije među osam najboljih. Opštinari su odlično otvorili utakmicu i poveli sa 2:0 i prednost sačuvali do kraja poluvremena, U drugom dijelu je dominirala ekipa Dermala i sa dva pogotka stigla do izjednačenja.  Poslije boljeg izvođenja penala Dermal je bio uspješniji i sa prve pozicije otišao među osam najboljih.

Rezultati utakmica :

Opština Kotor Varoš – Elektrokrajina Kotor Varoš  4:0
MZ Vrbanjci – MZ Zabrđe  1:3
Pekara „Obeliks“ – Pro Dineks  4:1
Dermal – Elektrokrajina Kotor Varoš  4.0
Opština Kotor Varoš – KP Bobas 4.2
MG Sistem – MZ Vrbanjci  4:0
Pekara Obeliks – Dermal  2:0
Opština Kotor Varoš – Dermal  2.2 (pen. 2:4)
KP Bobas – Elektrokrajina Kotor Varoš  2:1
MG Sistem – MZ Zabrđe  2:0
Pro Dineks – Dermal  0:0 (pen. 3:2)
Dermal – KP Bobas  4:0

Turnir se nastavlja u petak utakmicama turnira firmi preduzeća i mečevima osmine i četvrtfinala u seniorskoj konkurenciji.

Raspored za petak (16. jun):

18:30 Sportek 1 – OŠ „Petar Kočić“ Šiprage
19:00 C1 Akropolis KMF Kotor Varoš – D2 Mladi SDS-a (meč1)
19:30 A1 Mesnica „Vuk“ – B2 Max komerc (meč 2)
20:00 E1 Naša kafanica 90 god. Mladosti – F2 AS „Džomba“/AO „Gavrić“ (meč 3)
20:30 G1 MG Sistem – H2 Pro Dineks (meč 4)
21:00 D1 Osiguranje Aura – C2 SOZ (meč 5)
21:30 pobjednik meč 2 – pobjednik meč 1
22:00 pobjednik meč 3 – pobjednik meč 4

Organizator turnira je  JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ uz podršku generalnog pokrovitelja turnira Opštine Kotor Varoš.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…