Završni radovi na sanaciji dijela objekta Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon"

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.03.2017. 09:04

U Kotor Varošu su u toku završni radovi na sanaciji dijela objekta Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon", a ugovor vrijedan 354.693 KM realizuje se u okviru projekta "Jačanje zdravstvenog sektora /HSEP AF/".

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimir Bibić rekao je da medicinsko osoblje nesmetano pruža usluge pacijentima u toku izvođenja radova, a rok za njihov završetak je 17. april. 

Ovo je prva ozbiljna sanacija Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon" nakon 40 godina, poslije koje će biti stvoreni bolji uslovi za rad osoblja i liječenje pacijenata. 

Projekat obuhvata i obezbjeđenje prostornih uslova za rad timova porodične medicine, te nabavku savremene opreme, a finansira se iz kreditnih sredstava Svjetske banke i Razvojne banke Savjeta Evrope, uz učešće opština od 30 odsto. 

"Ugovor podrazumijeva izvođenje niza građevinskih radova. Zamijenjena je krovna konstrukcija i krovni pokrivač, fasadna stolarija, a u toku je izrada 
termo-fasade i fasade", naveo je Bibić i dodao da će biti sanirani sanitarni čvorovi i cijevi za centralno grijanje. 

Uporedo su počeli pripremni radovi za izgradnju novog bloka Doma zdravlja, u kojem će biti Hitna pomoć i dio porodične medicine. Vrijednost projekta je milion KM, a sredstva za ovu namjenu obezbijedila je Fondacija "Hajdar Alijev". 

Prema riječima direktora Bibića, novi objekat na površini od 850 metara kvadratnih biće opremljen savremenom opremom i namještajem, a rok za završetak radova je decembar. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…