Zidine dotrajale kuće i dalje predstavljaju opasnost

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.12.2017. 18:58

Nakon što je raščišćena ulica u kotorvaroškom naselju Kotorište na koju se tokom noći 24. oktobra 2017. godine obrušio dio stare kuće koja se nalazila uz samu ulicu, problemi stanovnika ovog naselja nisu prestali. Mještani se plaše da dio ruševina i dalje predstavlja opasnost te da se mora obaviti propisna sanacija ovog problema.

Stanovnici naselja su kada se oktobarksog jutra kuća obrušila, morali da koriste alternativne pravce kako bi izašli iz naselja sa svojim automobilima, dok je put za pješake bio prohodan.

 - Prvi slobodan bager došao je na teren, obajsnili su tada iz Odsjeka za inspekcijeske polove opštine Kotor Varoš

"Od prošle godine upozoravamo da će se kuća obrušiti i da postoji opasnost za prolaznike, a posebno što ovom ulicom svakodnevno prolaze i djeca", rekao je jedan od stanovnika ulice.

Nakon intervencije Odsjeka za inspekcijeske poslove opštine Kotor Varoš potrebnom mehanizacijom uklonjene su zidine sa ulice. Dio zidina i dalje je ostao da visi nad ulicom, a mještani se pribojavaju da će se i one usljed lošeg vremena veoma brzo obrušiti na put. 

Osim ovih problema stanovnici naselja Kotorište imaju problem i sa odlaganjem smeća. Naime iz ulice su sklonjeni svi kontejneri u koje su stanovnici ovog naselja godinama mogli da odlažu smeće. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…