Zlatna povelja fondaciji “Hajdar Alijev”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.04.2018. 08:24

Svečanom akademijom u Kotor Varošu obilježen je 24. april – Dan opštine, u prisustvu člana predsjedništva BiH Mladena Ivanića, predsjednika Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukote Govedarice, predsjednika Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislava Borenovića, brojnih gostiju iz javnog, političkog i kulturnog života Republike Srpske.

Ivanić je pohvalio opštinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Zdenkom Sakanom, jer su ostvarili sve zacrtane ciljeve u prošloj godini.

“Kotor Varoš je dobio jedan respektabilan objekat Doma zdravlja, riješeni su brojni infrastrukturni problemi i sa pravom se može reći da je ova lokalna zajednica među najboljima u Republici Srpskoj”, rekao je Ivanić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je impresioniran privrednim razvojem opštine, koja ima jasnu viziju razvoja.

“Od prošlog Dana opštine do danas urađen je veliki broj projekata od velikog značaja za mještane ovog kraja, a koji su vidljivi na svakom koraku”, poručio je Govedarica.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je podsjetio na činjenicu da je Kotor Varoš opština koja je prestigla predratni nivo zaposlenosti.

“Ova lokalna zajednica ima odličnu saradnju sa stranim investitorima, koji u kontinuitetu zapošljavaju nove radnike i stvaraju uslove za ostanak mladih u ovom gradu”, dodao je Borenović.

Za postignute kolektivne i pojedinačne uspjehe u radu, koji predstavljaju poseban doprinos za razvoj opštine Kotor Varoš, Zlatnom poveljom odlikovana je fondacija “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana.

Zahvaljujući donaciji ove fondacije u iznosu od milion maraka izgrađen je novi blok Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon”.

Pismenim zahvalnicama nagrađeni su dobrovoljni davalac krvi Pero Knežević, travrka Ljubica Marković, Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš, Zavičajno udruženje “Kruševo Brdo” i hotel “Hajdučke vode”.

U zabavnom dijelu programa nastupili su ansambl “Žubor”, violinistkinja Natalija Todorović, violinista Aleksandar Živanović i violončelistkinja Vanja Trubajić.

Nagrade istaknutim pojedincima i kolektivima uručio je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Svečanoj akademiji prisustvovale su i delegacije bratske opštine Paraćin i prijateljske opštine Žabalj.

Izvor: opstinakotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…