Zmije istjerale Jerosimoviće iz trošne barake

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.06.2018. 09:22

Porodica Jerosimović iz Jezerke kod Kotor Varoša, koja preživljava u trošnoj baraci, pronašla je juče na tavanu od dasaka dvije zmije zbog kojih će, dok im ne bude sagrađena kuća, spavati pod vedrim nebom ili u šatoru.

U jednoj prostoriji koja im je i spavaća i dnevna soba, ali i kuhinja, dok kupatilo ni nemaju, uz oca Duška i majku Muneveru odrasta desetogodišnja Nikolina.

Duško kaže da u baraku više ući ne smiju, a kamoli prespavati.

- Supruga je vidjela dvije zmije na tavanu, uplašila se, kćerki ništa ne smijem ni reći. Ubio sam zmije, nadam se da ih nema više, ali u kuću ući ne smijemo. Spavaćemo u nekom šatoru ili u autu - rekao je Jerosimović.

Nakon što je “Glas Srpske” u februaru objavio potresnu priču o ovoj porodici, pomoć je počela stizati na njihovu adresu. Jedan od organizatora humanitarne akcije, vlasnik Radio stanice “Snaga Krajine” Milomir Dafunić, sa svojom ekipom upustio se u veliku humanu misiju da desetogodišnjoj Nikolini do idućeg rođendana sagradi novi dom.

Svi koji žele da pomognu novac mogu uplatiti na ime Milomir Dafunić, žiro račun broj: 567-241-59004918-21 sa naznakom “uplata za Jerosimoviće” ili pozvati broj 066/971-687.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…