Zoran Đurić iz Kneževa pobjednik šahovskog turnira ´Milenko Bilbija´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.03.2017. 13:12

ŠK „Kotor Varoš“ već 14. godina organizuje u znak sjećanja na svog dugogodišnjeg člana Memorijal „Milenko Bilbija“ na koji se petog marta odazvalo 33 takmičara. Nakon devet odigranih kola za pobjednika ovogdišnjeg memorijala proglašen je Zoran Đurić iz Kneževa sa 7,5 poena, dok su se od drugog do četvrtog mjesta plasirali kotorvarošani Dragoslav Jotanović, Ranko Gavranić i Sergej Molčanov po 7 poena.

Milenkova supruga Mirjana je u ime porodice pozdravila takmičare, ističući zadovoljstvo što kotorvaroški šahisti već dugi niz godina čuvaju uspomenu na Milenka, njegov trud i dugogodišnji rad na razvoju šaha u opštini Kotor Varoš.
„14.ti memorijal pokazuje da se šah na ovim prostorima uprkos teškoćama materijalne prirode ipak održava i sve je je više zainteresovnih za ovaj plemeniti sport zahvaljujući upravo Milenkovim stazama uz vašu nasebičnu podršku“, rekla je Mirjana.

Za najboljeg omladinca proglašen je Dragan Stanković iz Maslovara sa 6,5 poena.
Pehar pobjedniku, diplome za učesnke od prvog do četvrtog mjesta i nagrade predala je Mikenkova Supruga Mirjana.

Učesnicima se zahvalio na odzivu predsjenik kluba Sergej Molčanov, koji je istakao da su Memorijal podržala Sindikalna organizacija SŠC“Nikola Tesla“, Pekara „Obeliks“ i Knjigovodstveni servis „Blagojević“. Domaćin memorijala bio je hotel „ST.Petar“.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…