Zoran Đurić pobjednik Svetosavskog šahovskog turnira Maslovare 2016

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.02.2016. 09:06

Na tradicionalnom 23. Svetosavskom šahovskom turniru „Maslovare 2016“, koji je održan u nedjelju prvo mjesto je osvojio Zoran Đurić iz Kneževa sa 8 poena.

-Šahisti iz Kneževa niz godina učestvuju na turnirima koje organizuje ŠK “Kotor Varoš“. Organizacija Svetosavskog turnira je bila veoma dobra. Zadovoljan sam četvrtom pobjedom u Maslovaraama, koja je ove godine izborena u veoma jakoj konkurekciji – rekao je pobjednik Zoran Đurić.

Drugo mjesto je pripalo Miladinu Gavriću (Banja Luka), a treće Dragoslavu Jotanoviću (Kotor Varoš) po 7 poena. U toku turnira odigrano je devet kola po Švajcarskom sistemu. Tempo igre je bio 15. minuta po igraču.

Na ovogodišnjem Svetosavskom turniru učestvovalo je 47 takmičara iz Kneževa, Čelinca, Kotor Varoša i Banja Luke, što predstavlja rekordan broj učesnika na do sada 23 održana turnira.

Organizator je obezbijedio nagrade za najbolje učesnike od prvog do trećeg mjesta, a pobjedniku je pripao i pehar. Nagrađeni su i najbolji takmičar OŠ “Petar Petrović Njegoš“ Novo Borić i najbolji učesnik Mjesne zajednice Maslovare Novo Čupić. Nagrade je predala direktorica OŠ “Petar Petrivić Njegoš“ Snježana Župljanin.

Tradicionalni turnir su organizovali Mjesna zajednica Maslovare, Šahovski klub „Kotor Varoš“ i OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Maslovare.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…